Herman Fotografie

 

       
start
logboek
portfolio
boeken
fotoclub
info

Fotoclubwerk
Foto's voor de club-opdrachten 


Onscherp door beweging


De fotoclubopdracht was: onscherp door beweging met nog wel iets scherp.
Ik heb vooral het 'scherp' uitgebuit door de dubbele betekenis.
De neerwaartse beweging werd het best gesuggereerd door mijn hand omhoog te bewegen na het indrukken van de ontspanknop. De vage rand komt dan aan de bovenkant.
 

   
'Macro binnenhuis'

Het verplichte onderwerp voor deze seizoenshelft was ' Macro binnenhuis'.
Ik heb van alles wat bedacht en voor alle drie foto's ook aardig wat werk verricht.

De onmogelijke driehoek gezaagd en gelijmd. De bovenkant van de voorste is schuin gezaagd en valt in het beeld precies samen met de achterste ligger. Omdat alles scherp moest zijn met f32 gefotografeerd en scherpgesteld iets achter de voorste pijler.

De hartjes in twee lagen neergelegd en van de witte zelf weer een groot hart gevormd.

De collage was het meeste(r)werk. Alle opnamen ook gedraaid gemaakt. Alle foto's in lagen samengesteld. Het ging steeds sneller. Het was een hele goede oefening.Op de club wat tips gekregen om het jezelf makkelijker te maken.


Schaduwen

De doe-avond was experimenteren met schaduwen. Ik heb twee opnamen kunnen maken die nog enigzins de moeite waard waren. De schaduw op het rood is van een bolrooster voor de dakgoot. De gele is hier eigenlijk te klein.


. .

 Geheime onderwerp 2007

Het geheime onderwerp is een pakketje met voorwerp(en). Door de grootte van de club hebben wij drie dezelfde pakketjes. Elke maand worden die doorgegeven aan een volgende fotograaf.
In 2007 was dat een tas met maskers. Ik heb er dit van gemaakt. Zoals altijd waren de benaderingen en de foto's op de club zeer verschillend.


Collages

Met de fotoclub gaan wij zo'n twee keer per jaar op pad.
Van al mijn foto's die dan maak, liet ik altijd afdrukken op 9 bij 13 cm maken. Daarmee koos ik dan een drietal voor 20 bij 30 cm afdrukken.
Van alle kleine afdrukken maakte ik met veel plezier een grote collage .

De onderste is van het uitstapje op een avond naar het station Zaandam en de bovenste van het kantorencomplex bij Amsterdam Sloterdijk.De vier seizoenen

De opdracht van de fotoclub was:
Vier seizoenen laten zien vanaf dezelfde plek.

Ik koos deze plek bij de Prins Bernhardbrug in Zaandam. Het was lastig om steeds op precies dezelde plek te gaan staan. Wel had ik de compactcamera met vaste lens ervoor gebruikt. Een zoomlens zou nog lastiger zijn geweest.